Vis 2016 – EU016 Expedicija


Ekipa: Miran S50O, Silvo S50X, Tomaž S51AC, Goran S52P, Hubert S53Z, Drago S59A, Franjo 9A6M, Branko 9A7YY,
Mirko voznik.

Čas ekspedicije: 27.7. – 01.8.2016

Location: Mountain Lodge  Sv. Andrija ” HPD HUM”, VIS Croatia, 270m a.sl.  43° 3′ 13.55″ S 16° 11′ 0.72″ E.
IOTA: EU016, IOCA: CI 142, LOC: JN83CB
Znak: 9A0AA
Power: HIGH
QSL: via DX&CONTEST clubu Križevci.

PPS:
Run postaja Kenwood TS 590 SG , OM Power 3500
Mult station Yaesu FT 2000, OM Power 2000+
Inband station Yaaesu FT991
Sec. Inband station Kenwood TS 590 SG
rezerva Yaesu FT 1000

Antene :
3 el. ECO beam za 20, 15 in 10m (eden fiksen smer USA, eden vrtljivi), vrtljivi Spider beam,
2 x 2 fazirani vertikalki za 40m,
dipol za 80m CW,
slooper za SSB in
delta loop na cca 8m višine za RX.

S5 TEAM v RSGB IOTA tekmovanju z Visa EU-016 – torej, še ena lepa ekspedicija, veliko lepih
zvez, solidno tekmovanje, ful druženje in nova poznanstva, fantastična ekipa, aktivni dopust…
Pa poglejmo, kako so se dogodki vrstili.

Glavni zaliv v Visu, levo zgoraj lokacija PPS.

LOKACIJA – VIS EU-016
Ideja za letošnjo udeležbo v IOTA contestu se je porodila že lansko leto, ko smo odhajali s Palagruže.
Vis je veliko lažje dostopen, saj trajekt vozi iz Splita trikrat dnevno, razen ob torkih in ne nazadnje je
veliko bližje. Vis je hrvaški otok v srednjem Jadranu in je s površino 90,3 km² deseti največji otok na
hrvaški obali.

EKIPA
Ekipi se je pridružil še Hubi S53Z in tako nadomestil Dragana S55Z. Goran in Drago sva prevzela priprave,
dogovarjanje s predsednikom HPD Hum o uporabi planinskega doma sv. Andrija na 276m, hribu nad mestom Vis in pripravo opreme. Cilj je bil jasen, delati tekmovanje v kategoriji MS z uporabo clustra,
kar lani ni bilo mogoče ter poskušati doseči dober rezultat.

Drago S59A, Hubert S53Z, Goran S52P, Silvo S50X, Tomaž S51AC, Mirko voznik, Miran S50O.

PRIPRAVA OPREME
Zamisel o postavitvi anten in opreme smo preanalizirali na sejmu HAMRADIO v Nemčiji, kjer smo poleg prijetnega druženja dosegli tudi dogovor o zadostni opremi in zadolžitvah posameznikov.
Pravočasen dogovor je omogočal dovolj časa za pripravo, nakup manjkajoče opreme, oziroma izdelavo
in montažo po meri za VIS 2016. Potrebno je bilo izdelati Filtre in preklopnike vgrajene v kovček stack match-e, TX switch za in-band postajo in skupinske kontrole, nekaj kablov in preklope za fazirane vertikalke, še dve fazirani vertikalki (TNX S55Z) ter povezati kontrole na obstoječe BPF posamezne filtre, ki naj ne bi ležali povsod po PPS mizi.

PRIPRAVE NA ODHOD IN POTOVANJE
V torek 26.07.2016 ob 19 uri smo se zbrali z opremo v Škofji vasi pri Celju. Opremo je bilo potrebno
prepakirati v dva avta (osebni avto od Draga S59A in mestni terenec voznika Mirka) in prikolico (3,5m
dolžine). Dan poprej sva z Mirkom že naložila nekaj opreme (kakšno tretjino), ko pa smo vse postavili na dvorišče pred avto, si dobil občutek, da tega nikakor ne bomo spravili na prikolico. Na koncu se je zelo lepo zložilo, tako, da niti z nogo ni bilo treba potiskat pri zapiranju stranic. Pred odhodom smo se okrepčali, že s tradicionalno filano papriko (boljša kot lani).
Ob 21.30 (uro pred planom) odpotovali iz Celja. Po lanski izkušnji, kaj vse se lahko zgodi na eni sami poti, je letos zadeva tekla gladko, brez večjih zapletov. Prikolica je bila naložena čez predvideno nosilnost, zato so se gume nekoliko pregrevale. Tempo smo prilagodili in s hitrostjo med 90 in 100 km na uro, niti nismo povzročali nekih zastojev. V Split smo po vmesnih postankih prispeli ob 04.30 zjutraj in se postavili v vrsto za trajekt.

Miran S50O in Mirko voznik, trpita na trajektu.

Sledil je manjši ogled okolice Splita, sprehod na Splitske Bačvice, ki pa so zaradi zgodnje ure še samevale, tekočinsko okrepčilo in nakup kartice za internet. V luki nas je obiskal Dragan 9A6W, pa smo ob kavici malo obujali spomine in izmenjali nekaj radioamaterskih izkušenj iz tekmovalnega dela. Uro pred izplutjem so zamenjali trajekt Petar Hektorović v katerem so spuščali WC-ji in ga je zamenjal za pol manjši trajekt (Hrvati so kar nekaj trajektov poimenovali po svojih pesnikih, Nazor, Zajc …). Neorganiziranost in nespretnost upravljalcev je povzročila anarhijo pri nalaganju trajekta in srečni smo bili, ko smo kot predzadnji zapeljali nanj in odpluli ob 09.30.

Silvo S50X, njegova vloga ni samo v kuhinji, tudi prikolica brez njega ne gre …

Pot na Vis v prekrasnem vremenu je trajala dve in pol uri, prvo sončenje, malo počitka in Vis je bil pred nami. Na Visu nas je pričakal Branko 9A7YY in nas vodil do planinske koče. Zadnji vzpon pred kočo je bil prehud in avto s prikolico je obstal. Z Brankovim Pitzgauerjem smo zadnjih 300m opravili nekaj voženj in prepeljali večino opreme do koče. Prav presenetljiv je bi zagon ekipe, vsi kot eden, nekaj opreme smo sproti znosili na rokah, pri prevozu daljše opreme podpirali stolpe s sočasno hojo ob avtomobilu in že smo sedeli v bodočem PPS, v senci, z ledenim pivom in višinskim pogledom direktno na luko mesta Visa.

Predvideno je bilo, da smo prvi dan prosti, pa ni šlo po planu. Ponagajal je adrenalin in že po uri počitka smo začeli z razpakiranjem opreme, zlaganjem po namembnosti in mestu postavitve in tako do večera. Za popestritev večera sta poskrbela Silvo in Mirko, ki sta peš odšla po hribu v Vis na kopanje in se vrnila še istega dne. Naslednje dni smo se razdelili v skupine in postavljali antene, preizkušali optimalno računalniško mrežo (Tomaž S51AC), v setup opreme na tekmovalni mizi se je zagrizel Goran, ki je padel v tako vnemo, da je med pripravami spal kar na klopci v PPS, Silvo pa nas je zalagal z dobrotami iz njegove kuhinje.

Spider beam.

Za dnevno oskrbo z živili in pijačo je skrbel Mirko, ki je zadeve izvajal velikopotezno in nabave združeval z izleti po otoku (razni preizkusi restavracij, ogled Plave špilje poleg Komiže, Titove špilje, …). Planinske sposobnosti je dnevno razkazoval Silvo z svojimi večernimi izleti v VIS (peš po hribu), soudeleženci pa so mu se menjavali, med enako vrednimi pa je bil edino Hubert. Pri postavitvi anten smo se morali izogibati suhega rastlinja, ki je pikalo in rezalo, ter naravnih lukenj, ki na Visu dosegajo precejšnje dimenzije (so ograjene, odprtine 6 x 2m, velikost ni znana, ko vržeš kamen, ne slišiš udarca ob padcu).

Fazirane vertikalke in beami.

Že pred odhodom, smo se odločili, da PPS postavimo v lopi poleg hiše. Razlogov je bilo več, najpomembneje, zaradi vročine in prostora. Okoli lope smo navezali mreži proti komarjem s treh strani, luknje in reže v zgornjem delu pa smo prekrili na dveh straneh z rjuhami, da nas pri delu za postajo ni motilo večerno in jutranje sonce. Tako smo dobili odprt PPS z razgledom na luko Visa, bili pa smo zaščiteni pred vetrom in soncem.

Beami v večernem soncu.

OPREMA IN POSTAVLJANJE POSTAJE
Radijske postaje: dve TS 590, FT2000, FT991 in
rezerva FT1000 z vso pripadajočo kramo (opremo).

Preklopnik za antene je bil posebej, vsa ostala kontrola pa na enem mestu za obe postaji (RUN in MULT) narejeni posebej za akcijo. Kako narediti BPF filtre prenosne in zagotoviti čim manj dela z njimi ob montaži, pa je posebna zgodba, največ povejo slike. Filtri so bili v PPSu med mizami na tleh. Stack match narejen doma, ploščica kupljena na sejmu HAM RADIO, ohišje iz ulitega aluminija kupljeno pri HTE, narejen po načrtu objavljenem na strani https://remoteqth.com/one-to-three-stackmatch.php (OK2ZAW). Predviden je za nekoliko večjo moč, naredili smo ga z enim feritom in dela res odlično. (Pazite, na načrtih nikjer ne opozorijo na distančnike med tiskanino in montažno ploščo!)

Silvo S50X in Goran S52P med delom.

Pictures – Slike VIS 2016 – Pot
Pictures – Slike VIS 2016 – Panorama
Pictures – Slike VIS 2016 – Antene
Pictures – Slike VIS 2016 – PPS

TEKMOVANJE RSGB IOTA 2016
V soboto zjutraj je bila oprema pripravljena in povezana, antene postavljene, sproti smo preizkušali vse dokončane stvari, da ne bi bilo kakšnega presenečenja pred začetkom tekmovanja. Razpoloženje v ekipi je bilo odlično in ob kosilu smo imeli zadnje dogovore za delo. Pogoji niso bili obetavni na 10m, na 80 in tudi na 40m je precej ropotalo, ker je po celini besnela nevihta. Tri nevihte, ki so se v času našega bivanja
na otoku pojavile, so privihrale, se izognile otoku in se zlile po celini.

Drago S59A na Run postaji.

Tekmovanje je minilo kot trenutek, veliko vloženega truda, bilo je kar nekaj key down motenj in različnih
komentarjev …..kaj so hoteli avtorji ne bo nikoli znano.
Nekaj ugotovitev: Nekaj zamujenih zvez na 80m in proti koncu na 10m. Inband postaja ni dala pričakovanih rezultatov, ker nismo imeli križnega preklopa antene (še bolje bi bilo komplet druge
oddajne antene). Vrtljivi spider beam je zelo dobro oddelal svojo nalogo, prav tako vertikalke.

Tomaž S51AC in Miran S50O med tekmovanjem.

REZULTATI
V tekmovanju smo vzpostavili 2619 zvez in od tega 447 IOTA množiteljev, kar daje rezultat 9.701.240
točk.

Band Mode  QSOs      IOTA
3,5    CW     88             38
3,5    LSB    22             22
7       CW     409           75
7       LSB    210           52
14     CW     680           83
14     USB    506           57
21     CW     282           38
21     USB    384           44
28     CW     23             23
28     USB    15             15
Total Both    2619         447
Score:                     9.701.240

V ponedeljek smo pospravljali in pripravljali opremo za transport, vmes je sledil kakšen skok do morja in prijetna ohladitev tudi od zunaj – od znotraj Laško, bevande in … Stalno nam je bil na razpolago Branko 9A7YY, ki je domačin iz Komiže na Visu in je našel rešitve za vse težave. Večkrat je prišel naokoli predsednik društva planincev Željko, če bi kaj dodatnega potrebovali, za ves trud in pomoč se jim zahvaljujemo.

V torek dopoldne je sledilo nalaganje opreme, opoldne še stisk rok pred odhodom in zahvala ter dogovor o možnosti ponovitve akcije. Branko nas je celo presenetil z darilom za vsakega udeleženca.
Vožnja po hribu navzdol je šla brez problemov in ker smo imeli nekaj rezerve časa, še kopanje in kosilo v Visu. Ob 15.30 smo se vkrcali na po pravljen trajekt Petar Hektorović, impresiven in lepo narejen trajekt in se malo po 18. uri odpeljali iz Splita proti domu. Na poti ni bilo zapletov, ob nekaj postankih še
pozna večerja v odlični restavraciji za tovornjakarje in zjutraj ob tretji uri prihod v Škofjo vas. Hitro prepakiranje, stisk rok in potem vsak na svoj dom.

Zahvala
S5 QRP Clubu S52L, DX&CONTEST clubu Križevci, radioklubu Radenska S59DTB, radioklubu Cerkno
S50E, radioklubu Franjo Malgaj S59EHI, Silvu S51V, HAMtech Communications, sponzorjem in vsem
posameznikom, ki so s posojo opreme in sredstev pomagali pri realizaciji ekspedicije! Posebej se zahvaljujemo Branku 9A7YY in Planinske mu društvu VIS “HPD HUM” za prisrčen sprejem in nesebično
pomoč.

Za ekipo sestavila
Goran S52P & Miran S50O